DaaromDiemen Middenmeerloop

Rondje Mokum

Het programma voor 2019:

  • 19 en 20 januari 2019 Vondelparkloop (Zuid) organisatie door Phanos
  • 10 maart 2019 Louis Vinkloop (Noord) organisatie door ATOS
  • 14 april 2019 Nescioloop (Oost/IJburg) organisatie door AV’23
  • 9 juni 2019 Gaasperplasrun (Zuid-Oost) organisatie door AV Feniks
  • 13 oktober 2019 Sloterplasloop (Nieuw-West) organisatie door AAC
  • 27 oktober 2019 Middenmeerloop (Oost/Watergraafsmeer) organisatie door AV’23
  • 10 november 2019 Stadionloop (Olympisch Stadion, Zuid) organisatie door Phanos

Ook dit jaar maken we weer een grote ronde in en om Amsterdam via zeven wedstrijd- en recreatielopen. Het wedstrijdcircuit bestaat uit 6 x 10 kilometer en 1 x 15 kilometer. Als je aan minstens 4 van de 6 lopen hebt deelgenomen als wedstrijdloper of als recreant ontvang je een bijzondere eindherinnering.Zo’n beetje alle Mokumse lopen maken deel uit van het Rondje: de Vondelparkloop, Louis-Vinkloop, Nescioloop,Gaasperplasrun, Sloterplasloop, Middenmeerloop en de Olympisch-Stadionloop.

Door aan 4 van de lopen deel te nemen kun je tijdens de laatste loop van het circuit een eindherinnering in ontvangst nemen. Een eindherinnering die de moeite waard is, maar wat dat wordt, blijft voorlopig nog even een verrassing!
Voor de wedstrijdlopers – ongeacht de leeftijdscategorie waarin zij uitkomen – is er de Rondje Mokum-wisselbeker.

Deelnemen aan het Rondje is heel eenvoudig. Je kunt je gewoon via www.inschrijven.nl inschrijven voor de afzonderlijke wedstrijden. Deelname van zowel de wedstrijd- als trimlopers wordt automatisch geregistreerd via de stand op de website van Rondje Mokum. Die wordt zo snel mogelijk na afloop van een loop bijgewerkt. Zo kun je altijd zien hoe je er voor staat en hoe anderen het gedaan hebben.

Reglement voor lopers:

Het Rondje Mokum is voor elke hardloper – voor de wedstrijdatleet; voor degene die het gaat om de prestatie van 10 of zelfs 15 kilometer te kunnen hardlopen, en zeker ook voor de loper die het om de gezelligheid en de sfeer te doen is.
Vooral de beginnende en jeugdige loper willen we stimuleren om mee te doen aan een aantal trimlopen, want ook die tellen mee voor het klassement.
Je vier beste uitslagen bepalen namelijk je stand en met deelname aan vier evenementen verdien je een herinneringsshirt. Voor de deelnemers aan de wedstrijden zijn er daarnaast prijzen te verdienen in acht categorieën, namelijk voor zowel dames als heren in vier leeftijdscategorieën: senioren, 35+, 45+ en 55+.

Daarnaast wordt er een overall-klassement opgemaakt, d.w.z. de snelste lopers en loopsters ongeacht leeftijd: de winnaars daarvan gaan naar huis met de Rondje Mokum-wisselbeker! De puntentelling: de eerste plaats geeft 200 punten, de tweede plaats 199, enzovoorts (voor de categorie trim tellen we vanaf 1000 (mannen) resp. 500 (vrouwen) vanwege het grote aantal deelnemers). In elke categorie zijn prijzen te behalen. Bij een gelijk aantal punten is de winnaar degene die het best gepresteerd heeft in de laatste wedstrijd. De stand op de website van Rondje Mokum laat zien tegen wie je het opneemt.